Be like others, is een documentaire uit 2008, die gaat over transseksuelen in Iran.
De documentaire volgt individuele verhalen maar laat ook zien hoe het er in een kliniek aan toe gaat waar patiënten transitie ondergaan.
De documentaire is interessant omdat veel van de mensen de transitie niet aan gaan omdat zij dat willen, maar omdat zij door de samenleving worden gedwongen. Een deel van de mensen in de documentaire vallen op mannen, maar een man die met een man samen wilt zijn is onacceptabel. Daarom veranderen zij hun geslacht om wel geaccepteerd te kunnen worden, want een man met een vrouw samen is hoe het hoort volgens de samenleving. Verder laat de documentaire ook de bittere consequenties zien van een transitie voor de levens van de mensen.

Klik op de onderstaande link om de documentaire te zien. Vergeet niet te vertellen wat je van de docu vond in de comments!

https://www.youtube.com/watch?v=3rAaBJoOqpk

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *